Рада підтримала посилення відповідальності за напади на журналістів

 

У середу, 4 листопада, Верховна Рада підтримали за основу законопроєкт №3633, який посилює відповідальність за вчинення кримінальних правопорушень щодо журналістів.

За це проголосували 305 народних депутатів, інформує “24 канал”.

Автором законопроєкту є депутат від “Батьківщини” Андрій Кожем’якін.

Документ пропонує встановити, що умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності карається штрафом від 8 500 до 17 000 гривень або арештом на строк до шести місяців.

Сьогодні штраф складає до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто лише 850 гривень.

За вплив на журналіста або переслідування працівника ЗМІ також каратимуть штрафами від 17 000 до 34 000 грн. Також зловмиснику загрожує до шести місяців арешту чи до чотирох років обмеженням волі.

Якщо переслідування чи вплив на журналіста здійснювала службова особа з використанням свого службового становища, то їй загрожує штраф від 34 000 до 51 000 гривень або обмеження волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, станом на травень 2020 року в Україні на журналістів нападали щонайменше 26 разів, найчастіше – під час карантину.

Читайте також:
Хомчак затвердив Доктрину публічного спілкування для ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна