Військові їдальні забезпечені техобладнанням майже на 90%, – сили логістики ЗСУ

 

Військові їдальні забезпечені технологічним обладнанням майже на 90%.

Про це заявив заступник начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Тилу Командування Сил логістики ЗСУ полковник Дмитро Наумчик в коментарі виданню “Армія.Інформ”.

“Забезпеченість їдалень технологічним обладнанням становить близько 90 відсотків. Під холодильним, технологічним і столовим обладнанням для їдалень розуміємо все: від ложок, виробничих столів, сковорід до холодильних камер різних об’ємів та температурних режимів. З метою якісного переходу частин на організацію харчування за Каталогом постало питання переоснащення їдалень сучаснішим обладнанням. Тому впроваджено інший підхід до норм забезпечення. У 2016 році видано юстований наказ щодо норм забезпечення їдалень військових частин ЗС України, який постійно вдосконалюється (наразі внесені три зміни до нього. – ред.). Перші великі закупівлі з часів незалежності України почались у 2018-му”, – розповів Дмитро Наумчик.

За його словами, доти закуповували тільки критичну номенклатуру холодильного і технологічного обладнання продовольчої служби.

“Нині триває планове постачання у частини новітнього обладнання, що вже перебуває на складах Збройних Сил. Крім того, до кінця року за підписаними договорами надійде від постачальників обладнання, яким плануємо дозабезпечити військові частини. Щодо стану їдалень, інформую, що, за нашою інформацією, частин, неготових перейти на організацію харчування за Каталогом немає, а стан їдалень задовільний”, – зазначив офіцер.

Він додав, що для всіх частин, де харчуються за Каталогом, уже закуплені пароконвектомати.

“Це дуже зручна річ, яку нині використовують для приготування їжі. Пароконвектомат може готувати кілька страв водночас, дозволяє вже не використовувати сковороди тощо. Ти готуєш напівфабрикат, ставиш у цей пристрій, визначаєш програму і страва готується. У ньому є спеціальна комп’ютерна система, яка передбачає різноманітні варіанти приготування”, – зауважив Наумчик.

Як інформувала “Новинарня“, МОУ проводить опитування про харчування військових в інста-сторіз із радянським доменом.

Читайте також:
З 1 січня 2021 року всі ЗСУ перейдуть на харчування за каталогом, – Міноборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна