Зеленський присвоїв директору КБ “Південне” Дегтяреву звання Героя України посмертно

 

Президент України Володимир Зеленський присвоїв директору КБ “Південне” Олександру Дегтяреву звання Героя України посмертно.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у відповідному указі глави держави №518/2020 від 27 листопада 2020 року.

Звання присвоєно за “визначний особистий внесок у розвиток ракетно-космічної галузі України, зміцнення науково-технічного потенціалу держави, розробку новітніх зразків ракетно-космічної техніки”.

Нагадаємо, генеральний директор конструкторського бюро “Південне” Олександр Дегтярев помер 24 листопада від наслідків коронавірусу.

Дегтярев народився 31 жовтня 1951 року в Кіровській області в Росії. Закінчив Ленінградський механічний інститут за фахом “Двигуни літальних апаратів”.

Трудову діяльність він розпочав на державному підприємстві “Конструкторське бюро “Південне” 1975 року. Працюючи до 1992-го у проектному комплексі, Олександр Дегтярев пройшов школу проектування, конструювання та експериментального відпрацювання ракетних комплексів стратегічного й космічного призначення.
Займався практичною реалізацією проектів модернізації та комерційного використання космічних ракетних комплексів сімейств “Зеніт”, “Дніпро”, низки космічних апаратів і супутникових систем.
Зробив суттєвий внесок у створення відомих ракетно-космічних комплексів у міжнародній кооперації – “Морський старт”, “Наземний старт”, “Дніпро”.
Академік НАН України, доктор технічних наук, академік Міжнародної академії астронавтики.
Активна участь Олександра Дегтярева в реалізації базових проектів підприємства та пошуку нових напрямків діяльності принесла відчутні результати та сприяла подальшому розвитку КБ “Південне” та ракетно-космічної галузі України.

Читайте також:
Зеленський присвоїв звання Героя України старшому прапорщику Атрашкевичу і ще трьом прикордонникам – посмертно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна