Зеленський відвідав шпиталь у Дніпрі та нагородив медиків і поранених військових

 

Президент України Володимир Зеленський, який перебуває з робочою поїздкою у Дніпропетровській області, ознайомився з роботою Військово-медичного клінічного центру Східного регіону.

Також глава держави поспілкувався з військовослужбовцями, які перебувають на лікуванні в медичному центрі, передає в четвер, 26 листопада, пресслужба Банкової.

Так, Зеленський вручив медаль “За військову службу Україні” солдату Микиті Петренку, який був поранений у зоні проведення операції Об’єднаних сил.
Глава держави поцікавився станом його здоров’я та подальшими планами. Микита Петренко планує повернутися на фронт після завершення лікування.

Також Зеленський вручив цінний подарунок старшому лейтенанту Владиславу Токареву, який отримав опіки під час гасіння пожежі в зоні проведення ООС.

Фото: пресцентр ОПУ

Президент поспілкувався з лікарями медичного центру та вручив медикам державні нагороди. Орденом Данила Галицького нагороджено підполковника медичної служби Андрія Байцуренка.

Медаллю “За військову службу Україні” – старшого сержанта Наталію Плитусяк.

Президент поцікавився питанням капітального ремонту будівлі медичного центру. Він зазначив, що ремонт має розпочатися у 2021 році.

“Тут треба робити капітальний ремонт, і щоб у 2021 році ми його розпочали. Тут кілька корпусів, тому треба розібратися. З вас – продовжувати зберігати життя бійців, з нас – ремонт”, – сказав Володимир Зеленський, звертаючись до медиків.

Також Президент ушанував пам’ять загиблих героїв Революції Гідності та бійців АТО/ООС  та поклав квіти до стели зі світлинами загиблих героїв АТО/ООС та меморіалу Героїв Небесної сотні на Алеї пам’яті у Дніпрі.

Довідково:
Медичний центр розташований у місті Дніпрі. У закладі працює близько 300 військовослужбовців та цивільних осіб. З 2014 року клінічний центр бере активну участь у медичному забезпеченні проведення АТО/ООС, приймаючи поранених.
Проведено лікування понад 24 тисяч поранених і хворих. Анестезіологічною бригадою Військово-медичного клінічного центру Східного регіону у період з 2014 року до листопада 2020 року із зони проведення АТО/ООС евакуйовано 3062 поранених, 3722 травмованих, 6784 хворих. З них гелікоптером – 5364, реанімобілем – 897.

Читайте також:
Зеленський відреагував на загибель військового під Авдіївкою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна