Водолазне спорядження, барокамери, човни: стало відомо, що Америка передасть для ВМС в 2021-му

 

Наступного року США підсилять Військово-морські сили України сучасними автоматизованими засобами протимінної безпеки, водолазним спорядженням різного типу, барокамерами та швидкохідними надувними човнами

Про це розповів тимчасовий виконувач обов’язків начальника пошуково-рятувальної служби Командування ВМС ЗС України капітан 2 рангу Леонід Бурлака в коментарі виданню “Армія.Інформ”.

Зі слів офіцера, вже ухвалено рішення, що наступного року в межах міжнародної військової допомоги наші партнери зі США передадуть ВМС України сучасні автоматизовані засоби протимінної безпеки, зокрема локатори бокового огляду, а також інше сучасне водолазне спорядження.

“Загалом до комплекту поставки матеріально-технічної допомоги увійдуть безпілотні підводні апарати, локатори бокового огляду, ручні сонари, антимагнітне водолазне спорядження та інші сучасні інструменти й обладнання. Наприклад, безпілотні підводні апарати можуть працювати за спеціальним алгоритмом у автономному режимі та давати дуже чітку інформацію про рельєф та форму морського дна, а також виявляти будь-які підозрілі об’єкти та їх місцезнаходження. Принцип роботи – оперативно вирушити в заданий морський район, знайти міну чи інший вибухонебезпечний пристрій, записати всю актуальну інформацію на носії інформації та повернутися назад для її обробки й аналізу”, – підкреслив Бурлака.

Після цього буде ухвалено рішення про знешкодження вибухонебезпечного предмета. Крім того, навіть за відсутності зв’язку з бортом судна, підводні апарати за встановленою програмою матимуть змогу самостійно рухатися певною траєкторією під водою і зможуть у такому режимі здійснювати пошук та виявляти підозрілі об’єкти.

Також наступного року в межах матеріально-технічної допомоги від США український флот має отримати водолазні барокамери стаціонарного, мобільного та контейнерного типу, сучасне водолазне спорядження замкнутого та напівзамкнутого типу дихання для забезпечення потреб спеціальних підрозділів ВМС, а також швидкохідні надувні човни різного розміру.

Читайте також:
ВМС відремонтує 12 бойових кораблів та катерів і дев’ять суден забезпечення ще в 2020-му

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна