ВМС відремонтує 12 бойових кораблів та катерів і дев’ять суден забезпечення ще в 2020-му

.

Цього року буде відремонтовано 12 бойових кораблів та катерів, а також дев’ять суден забезпечення ВМС України.

Про це в четвер, 26 листопада, повідомив начальник управління експлуатації та судноремонту – заступник начальника озброєння Командування логістики Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Євгеній Шульженко. 

“Протягом поточного року з метою відновлення технічної готовності та підтримання справності наявного корабельно-катерного складу ВМС України на судноремонтних підприємствах України було розміщено для проведення ремонту 12 бойових кораблів та катерів, а також 9 суден забезпечення, – цитує Шульженка видання “Армія.Інформ”.

Зазначається, що наразі на деяких кораблях, катерах та суднах ремонтні роботи вже завершені, а на інших – ще тривають роботи з відновлення їхнього технічного стану.

Актуальним завданням стало відновлення технічного стану двох навчальних катерів “Нова Каховка” та “Чигирин”, які разом із катером “Сміла” входять до ланки навчальних катерів національного військового флоту.

Їх головне призначення яких – забезпечення проведення морської практики та підвищення практичної складової навчально-виховного процесу курсантів Інституту ВМС Національного університету “Одеська морська академія”.

Крім успішного проведення ремонту на десантному кораблі “Юрій Олефіренко”, цього року завершено відновлення десантного катера “Сватове”. Це дозволило посилити спроможності десантних сил ВМС України.

Ще одним пріоритетним напрямком роботи стало відновлення боєздатності двох малих броньованих артилерійських катерів “Нікополь” та “Бердянськ”, а також рейдового буксира “Яни Капу”, які були зухвало атаковані та захоплені Російською Федерацією поблизу Керченської протоки 25 листопада 2018 року.

“Це був певним чином новий досвід, оскільки ми вперше зіткнулися з проблемою усунення саме бойових ушкоджень наших катерів, які були отримані під час обстрілу авіацією й кораблями РФ та в подальшому розграбовані. Фахівцями судноремонтного підприємства вдалося повністю відновити катер “Нікополь”, зокрема конструкцію корпусу, системи й механізми. На “Бердянську” проведено більшу частину ремонтних робіт, що забезпечить у подальшому відновлення спеціального обладнання. Крім того, проведено ремонтні роботи на рейдовому буксирі “Яни Капу”, – розповів офіцер.

Наступного року за наказом командувача ВМС ЗС України планується перейти вже до наступного етапу ‒ проводити планові заходи з виконанням комплексного ремонту корабельно-катерного складу.

Читайте також:
Судно розмагнічування “Балта” повертається на службу у ВМС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна