Уряд схвалив фінальний проєкт державного бюджету на 2021 рік

 

Уряд схвалив допрацьований проєкт державного бюджету на 2021 рік.

Про це увечері в четвер, 26 листопада, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль за результатами позачергового засідання.

“Ми провели багато спільної роботи та консультацій із народними депутатами. Врахували більшість з наданих пропозицій, виходячи з пріоритетності видатків, наявних можливостей ресурсної частини бюджету і стану національної економіки”, – написав Шмигаль у телеграмі.

З його слів, у 2021 році очікується зростання економіки, що дасть змогу нам продовжити збільшення видатків на медицину, освіту та оборону.

“Ключовий аспект — це те, що бюджет залишається збалансованим та реалістичним до виконання”, – резюмував прем’єр.

У допрацьованому проєкті держбюджету-2021 доходи передбачено в сумі 1 трлн 92 млрд грн. Видатки — у сумі 1 трлн 328 млрд грн.

“Також знайшли можливість зменшити дефіцит по відношенню до ВВП з 6% до 5,5%. У бюджеті-2020 дефіцит був на рівні 7,5%. На 2021 рік пропонуємо збалансований бюджет, в якому не передбачається збільшення податків для бізнесу й водночас покращується фінансування і соціальної сфери, і медицини, і надати підтримку підприємцям, які постраждали від пандемії”, – пише прем’єр.

“Цей бюджет залишається бюджетом можливостей для розвитку і для промисловості, і для малого та середнього бізнесу”, – підсумував Шмигаль.

Читайте також:
Рада ухвалила в першому читанні проєкт держбюджету-2021

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна