ДСНС отримала вже п’ятий гелікоптер H225 Super Puma

 

Державна служба з надзвичайних ситуацій отримала вже п’ятий гелікоптер H225 Super Puma із бортовим номером 54 в рамках створення системи авіаційної безпеки МВС.

Про це в четвер, 26 листопада, повідомили в пресцентрі ДСНС.

Зазначається, що востанннє французький вертоліт за контрактом ДСНС отримувала наприкінці січня 2020 року. На відміну від трьох попередніх, він додатково був оснащений для проведення аварійно-рятувальних операцій: лебідкою для підйому та прожектором для пошуків на землі у темний час доби.

“Усі отримані раніше гелікоптери активно залучалися для виконання завдань за призначенням у 2020 році: під час ліквідації масштабних пожеж на території Чорнобильської Зони, Житомирської та Луганської областей, під час ліквідації наслідків дощових паводків у Карпатському регіоні, для виконання рейсів санавіації, а також для чергувань під час заходів із забезпечення безпеки на місцевих виборах в Україні”, – каже пресслужба рятувальників.

Загалом в рамках Міжурядової угоди між Україною та Францією передбачається отримання для єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС 55 гвинтокрилів виробництва компанії Airbus.

29 травня 2018 року в Парижі було підписано двосторонню міжурядову угоду, якою передбачено закупівлю 55 гвинтокрилів французької компанії Airbus Helicopters загальною вартістю понад 550 млн євро на потреби Міністерства внутрішніх справ України. При цьому французька сторона надає українській пільговий кредит під 1% річних.

Угода, яку з українського боку підписав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передбачає поставку Україні до кінця 2021 року:

  • 21 гелікоптера типу Н-225 вантажопідйомністю понад 10 тонн;
  • 24 гелікоптерів моделі Н-125;
  • 10 гелікоптерів моделі H-145;
  • а також цілу низку додаткових послуг: запасні частини, обладнання, інструменти, макети, тренажер та обслуговування і навчання персоналу.

Як відомо, 7 червня 2018 року Верховна Рада ратифікувала угоду між урядами України та Франції про закупівлю в кредит 55 вертольотів для створення єдиної системи авіаційної безпеки.

Читайте також:
Франція пропонувала обладнати гелікоптери для ДСНС устаткуванням для гасіння пожеж, але Київ відмовився, – посол

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна