Аваков виступає за введення повного локдауну на кілька тижнів

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков переконаний у необхідності введення повного локдауну в Україні, це питання вирішуватиме Кабмін найближчим часом.

Про це урядовець заявив у четвер, 26 листопада, в ефірі телеканалу “Україна 24”.

“Моя особиста точка зору, що необхідно вводити локдаун якнайшвидше, справді, тривалістю три або чотири тижні. І не потрібно при цьому ховатися за політичними гаслами або за якимись зручними формулюваннями”, – сказав Аваков.

Він наголосив, що це необхідно зробити,  адже йдеться про серйозний ризик здоров’ю людей.

“Щойно ми будемо готові, я сподіваюся, це буде найближчими днями, сформулювати в деталях і в реальних механізмах ту програму компенсації, яку озвучив президент днями, треба негайно ввести локдаун, перервати ланцюжок інфекції та спробувати зберегти здоров’я українців, і піти від ситуації, коли у нас понад 200 смертей щодня”, – наголосив очільник МВС.

Він зазначив, що у нього завжди була радикальна позиція щодо цього: “Треба вводити локдаун негайно”.

Відповідаючи на запитання про те, чи потрібен локдаун в окремих регіонах або на території всієї України, Аваков сказав: “У нас немає ситуації, що десь добре, а десь погано, у нас загалом ситуація скрізь приблизно рівна і негативна”.

На його переконання, 70-відсоткове заповнення ліжок пацієнтами із COVID-19 є вже критичним.

“Тому реагувати треба прямо зараз. Так, всім важко (…) бюджет у катастрофічному важкому стані, але й ризики такі, що потрібно ухвалювати наразі серйозні рішення. Воно може бути непопулярне для якихось верств населення, комусь буде дуже погано і незручно, і тут державі треба думати про компенсації. Я завжди це говорив, і зараз те підтримую”, – заявив Аваков.

Він уточнив: “Я завжди виступав за радикальний локдаун. Його треба вводити негайно, не менше трьох тижнів, і, дай Боже, щоб до Нового року ми виходили з локдауну в гарному настрої та з хорошими цифрами”.

При цьому він висловив переконання в тому, що уряд розгляне питання введення повного локдауну на території України найближчими днями.

Арсен Аваков також прокоментував ймовірність припинення транспортного сполучення напередодні Нового року: “Якщо ми бачимо, що сполучення між містами нестиме реальну шкоду та реальне поширення інфекції, то ми маємо перекрити це сполучення”.

Водночас “Укрзалізниця” вже призначила додаткові потяги на новорічні свята.

Нагадаємо, в уряді готують план карантинних обмежень в Україні, який буде застосований у разі погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірусну інфекцію.

Раніше міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко запропонував запровадити двотижневий локдаун на Різдво та Новий рік.

Читайте також:
COVID-19 в Україні: за добу виявили понад 15,3 тис. нових інфікувань – найбільше із початку пандемії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна