На виборах мера Миколаєва переміг Олександр Сєнкевич

 

У Миколаєві міська територіальна виборча комісія оголосила Олександра Сєнкевича переможцем на виборах міського голови – за нього віддало голоси майже 60% миколаївців, які прийшли на вибори.

Про це повідомили в міській ТВК під час засідання в середу, 25 листопада.

“За підсумками обробки протоколів усіх районних виборчих комісій, переможцем в другому турі виборів міського голови Миколаєва став Олександр Сєнкевич. За нього віддало голоси 54411 виборців, що становить 59,74% від тих, хто проголосував”, – йдеться у підсумковому протоколі ТВК, який цитує “Укрінформ”.

За Владислава Чайку проголосувало 35416 миколаївців.

Нагадаємо, на виборах міського голови Миколаєва за результатами екзитполу впевнено перемагав діючий мер Олександр Сєнкевич (партія “Пропозиція”) з результатом понад 60%.
Його опонент Владислав Чайка (ОПЗЖ) набрав близько 39 відсотків голосів.

Що відомо про Сєнкевича
Закінчив МДУ ім.Петра Могили, факультет комп’ютерних наук, спеціальність «інтелектуальні системи прийняття рішень». У 2014 році був керівником благодійної організації «Врятуй Україну».
У 2002 році – викладач у Миколаївській філії приватного підприємства «Комп’ютерна академія «ШАГ».

У 2005-2015 роках працював інженером-програмістом, керівником ТОВ «Квадролоджик», власником ТОВ «Блінк Ріекшн Україна», ТОВ «Блінк Ріекшн Інтернешенел», основний вид діяльності яких – комп’ютерне програмування.
У 2015 році обраний міським головою Миколаєва від політичної партії «Об’єднання «Самопоміч». Також балотувався в депутати Миколаївської міської ради від партії «Об’єднання «Самопоміч».

До 9 жовтня 2018 року очолював Миколаївську міську організацію політичної партії «Об’єднання «Самопоміч». 20 грудня Сєнкевич заявив про вихід із партії. У березні 2018 року Центральний суд Миколаєва визнав недійсним рішення міськради та поновив Олександра Сєнкевича на посаді мера.
5 жовтня 2017 року Миколаївська міська рада прийняла рішення «Про дострокове припинення повноважень міського голови» та звільнила його з займаної посади. У липні 2020 року став членом Головної ради партії «Пропозиція».
28 вересня 2020 року зареєстрований кандидатом на посаду міського голови Миколаєва від партії «Пропозиція».

Читайте також:
У Черкасах на виборах переміг чинний мер Анатолій Бондаренко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна