У медпунктах на КПВВ українцям робитимуть безкоштовні тести на COVID-19

 

У медичних пунктах сервісних центрів на КПВВ біля окупованих територій громадянам України планують проводити безкоштовні тести на COVID-19.

Про це заявила заступниця міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Голованчук, передає в середу, 25 листопада,  агентство “Інтерфакс-Україна”

“Якщо говорити про послуги, які надаються та будуть надаватися в медичному пункті сервісного центру, планується там проводити безкоштовне тестування на COVID-19”, – каже Голованчук.

За її словами, проводити тестування будуть на в’їзді на підконтрольну українському уряду територію, якщо будуть продовжуватися карантинні обмеження. Заступниця міністра сподівається, що така послуга запрацює до кінця року.

Голованчук поки не змогла уточнити, чи будуть проводити тести для всіх чи тільки для тих, хто буде мати відповідні симптоми.

Вона повідомила, що кошти на це шукали з МОЗу і алгоритм розроблений.

“Зараз громадяни, які заїжджають з окупованої території, роблять тести за власні кошти і чекають, коли прийдуть результати. Такий підхід не зовсім гуманний до наших же громадян”.

Вона нагадала, що один сервісний центр, де планують проводити тести, вже працює в Щасті (Луганської області).

У грудні такий центр відкриють на КПВВ в Новотроїцькому (Волноваського району Донецької області). Також модернізовано сервісний центр на Чонгарі біля адмінкордону з окупованим Кримом.

Голованчук додала, що у наступному році багатофункціональні сервісні центри з’являться на всіх КПВВ.

Читайте також:
Коронавірус в ОРДЛО: ситуація погіршується, освіту перевели на дистанційний режим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна