Зеленський анонсував пакет підтримки бізнесу на карантині

 

До Верховної Ради найближчим часом буде подано законопроєкти щодо заходів економічної підтримки громадян та бізнесу у зв’язку з карантинними обмеженнями.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив у своєму влозі у вівторок, 24 листопада.

Так, фізичні особи–підприємці та наймані працівники, чия сфера діяльності потрапляє під закриття через карантин, отримають матеріальну допомогу у розмірі 8 тис. грн. Згідно з розрахунками, понад мільйон громадян України зможуть отримати допомогу за цією програмою, а її загальний обсяг становитиме майже 10 млрд грн.

Крім того, суб’єкти господарювання одержать одноразову матеріальну допомогу для збереження робочих місць.

“Це буде сума, пропорційна часу так званого простою, у розмірі до 8 тисяч гривень на одного працівника”, – зазначив президент.

Підприємства, робота яких припиняється через карантинні обмеження, отримають компенсацію витрат на сплату єдиного соціального внеску за найманих працівників. За словами глави держави, це – майже 1,5 млрд грн для близько 120 тис. юридичних осіб.

“Якщо через посилення карантину ваша діяльність забороняється, ви отримаєте компенсацію на сплату ЄСВ за своїх найманих працівників”, – сказав Президент.

Крім того, передбачаються податкові канікули. При посиленні обмежувальних заходів 200 тис. фізичних осіб – підприємців 1-ї групи будуть звільнені від сплати всіх податків і зборів, включно з ЄСВ.

Глава держави також зазначив, що відновлюється дія програм підтримки бізнесу, які успішно працювали під час карантину навесні.

“Це матеріальна допомога ФОПам, які мають дітей до 10 років. Це компенсації з часткового безробіття”, – сказав Зеленський.

Президент зауважив, що малий і середній бізнес уже отримали понад 13 млрд грн за програмою “Доступні кредити 5-7-9%”.

“Важливо, що програма “5-7-9″ продовжиться та розширить свої можливості в цьому та наступному році”, – Зеленський.

“Ми дуже сподіваємось на підтримку Верховною Радою всіх вищезазначених важливих кроків”, – наголосив президент.

Він також закликав громадян підтримувати улюблені кафе та ресторани, замовляючи у них доставку їжі.

“Розкажіть у соціальних мережах про місця, де вам завжди смачно й де можна замовити доставку, підтримавши їх таким чином. І сьогодні, і на вихідних”, – зазначив він.

Читайте також:
КСУ перевірить конституційність карантину “вихідного дня”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна