Укроборонпром створить наглядову раду на ДП “Антонов”

 

Укроборонпром змінює систему корпоративного управління державним підприємством “Антонов” та створює наглядову раду як вищий керівний орган з функцією незалежного контролю.

Рішення про утворення наглядової ради керівництво держконцерну ухвалило за результатами форензік-аудиту ДП Антонов, який протягом вересня-жовтня проводила міжнародна компанія Ernst&Young за підтримки уряду Франції, повідомили у вівторок, 24 листопада, в пресцентрі Укроборонпрому.

“Форензік-аудит — це різновид поглибленої фінансової перевірки або розслідування, яке проводять з метою виявлення прихованих зловживань: шахрайства, корупції, конфлікту інтересів, розкрадання, порушення законодавства, внутрішніх політик і процедур тощо”, — йдеться в повідомленні.

Експерти компанії Ernst&Young за підсумками форензік-аудиту рекомендували Укроборонпрому запровадити на ДП Антонов нову модель корпоративного управління, в рамках якої створити наглядову раду та розгорнути нову систему управління ризиками.

Також були враховані керівні принципи Організації економічного співробітництва та розвитку щодо корпоративного врядування на підприємствах державної форми власності.

Завдання наглядової ради полягатиме у:

  • контролі за запровадженням нової системи управління ризиками;
  • розгортанні функції комплаєнсу та здійсненні антикорупційних заходів на всіх рівнях держпідприємства;
  • створенні незалежного підрозділу внутрішнього аудиту, який зараз підпорядковується президенту ДП Антонов, що суперечить міжнародним практикам корпоративного управління.

Читайте також:
Укроборонпром і НАБУ спільно протидіятимуть корупції в оборонній сфері

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.