Швеція відходить від особливого шляху боротьби з COVID-19 і запроваджує нові обмеження через пандемію

 

У Швеції у вівторок, 24 листопада, набули чинності нові обмеження, спрямовані проти поширення COVID-19.

Як повідомляє Deutsche Welle, згідно з новими правилами, кількість учасників публічних зібрань і заходів у країні не повинна перевищувати восьми осіб.

Раніше максимальна кількість учасників таких заходів становила від 50 до 300 людей та залежала від нагоди.

За новими правилами, ресторани та школи залишаються відкритими. При цьому власники закладів харчування повинні слідкувати за тим, щоби за столами перебувало не більше восьми гостей. Ці обмеження діятимуть протягом наступних чотирьох тижнів.

“Сподіваюся, нам вдасться швидко переламати тенденцію з поширенням вірусу і ми зможемо знову підняти ліміти – сподіваюся, до 300 осіб”, – зазначила представниця влади регіону Сконе Аннелі Хултен.

Більшість інших заходів для боротьби з коронавірусом залишаються на рівні рекомендацій.

Напередодні прем’єр-міністр Швеції Стефан Левен вдруге виступив зі зверненням до нації через ситуацію з пандемією COVID-19, закликаючи проявити відповідальність і обмежити контакти.

Як зазначає “Європейська правда”, це – виняткова подія для Швеції, де схожих звернень у новітній історії було лише чотири.

Під час пандемії COVID-19 до Швеції прикута особлива увага, бо влада країни здійснювала відмінну від інших європейських країн політику – уряд у Стокгольмі відхиляє локдаун як засіб протидії поширенню коронавірусу.

Натомість у країні діють м’якіші протиепідемічні правила, які переважно мають рекомендаційний характер.

За даними порталу Worldometer, загалом від початку пандемії, станом на 24 листопада, у Швеції підтвердили понад 208,2 тис. інфікувань коронавірусом, із них 6 406 випадків – летальні.

Протягом останнього тижня добовий приріст заражень коронавірусом у десятимільйонній Швеції коливався від чотирьох до понад шести тисяч випадків.

Читайте також:
У шведському місті в школах вивчатимуть українську мову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.