Стрічка української режисерки перемогла на престижному італійському фестивалі

 

Стрічка Аліни Горлової “This rain will never stop” (“Цей дощ ніколи не скінчиться”) перемогла на італійському фестивалі Festival dei Popoli.

Про це у вівторок, 24 листопада, повідомили в Держкіно України.

Фільм “Цей дощ ніколи не скінчиться” продюсера Максима Наконечного та режисерки Аліни Горлової з TABOR Production отримала головну нагороду фестивалю “За найкращий повнометражний фільм” (Best Feature-length film).

“Стрічка, що відома професійній публіці під назвою “Поміж війн”, запрошує глядача доєднатися до потужної й візуально вражаючої подорожі 20-річного Андрія Сулеймана та його родини у нескінченному “циклі війна-мир”, – інформує пресслужба Держкіно.

Андрій Сулейман разом із батьком переїхав із Сирії, але стикається із черговим військовим конфліктом уже в Україні, де він є волонтером Червоного Хреста. Після смерті батька Андрій вирішує поховати його тіло в Сирії.

Кадр із фільму “Цей дощ ніколи не скінчиться”. Фото: Держкіно

“Україні довелося стати ареною для найжахливіших трагедій 20-го століття: Голодомор, Голокост, Чорнобиль. Сьогодні, слугуючи одними з воріт до Європейського Союзу, країна стала транзитною територією для притулку мігрантів та жертв воєн, розгорнутих навколо – від Донбасу до Сирії. “Цей дощ ніколи не скінчиться” ілюструє темну ауру місця, якого торкнулася історія, використовуючи потужні чорно-білі кадри, що нагадують велику школу неігрового радянського кіно”, – прокоментували в міжнародному журі фестивалю присудження нагороди українському фільму.

Стрічка “Цей дощ ніколи не скінчиться” також бере участь у найбільшому фестивалі документального кіно IDFA, який триватиме до 6 грудня 2020 р.

Прем’єра фільму в Україні запланована на 2021 рік.

Довідково:
Festival dei Popoli – один із найстаріших світових фестивалів та єдиний в Італії майданчик для креативної документалістики.
Festival dei Popoli проходить вже 61 рік поспіль і цього року вперше відбувся повністю онлайн через пандемію.

Читайте також:
Мур на кордоні з РФ і любов, що перемагає смерть: у прокат вийшов фільм “Атлантида” про Донбас після нашої перемоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна