Голова патрульної поліції “кіборг” Жуков на собі випробував електрошокер Taser. ВІДЕО

 

Електрошокер Taser Х2 автоматично записує час, місце та тривалість кожного використання та зберігає цю інформацію.

Про це повідомив керівник патрульної поліції України Євгеній Жуков, відео з виступом якого опублікував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у твіттері.

“Taser допомагає на короткий час знерухомити правопорушника, якщо ситуація вимагає екстрених заходів. Він автоматично записує час місце та тривалість кожного використання та зберігає цю інформацію. Сьогодні – це безпечний спосіб зупинити правопорушника з мінімальним ризиком заподіяти шкоду йому та поліцейському”, – сказав Жуков.

За його словами, Taser використовують поліцейські у США, Канаді, Великій Британії, Франції, Німеччині, Ізраїлі, Австралії і ще 100 країнах світу.

Жуков поінформував, що використання Taser схвалило МОЗ України.

Також керівник українських патрульних показав використання цього електрошокеру на собі.

“Це було доволі неприємно, але я цілий та здоровий. Мої м’язи максимально скоротилися, але я весь час був притомний та міг вільно дихати. Щойно Taser вимкнувся, неприємні відчуття пройшли. Наразі я почуваю себе, як після виснажливого тренування та точно не готовий вступати в бійку”, – зазначив Жуков.

Як повідомлялося, 11 листопада уряд погодив законопроєкт про внесення змін до статті 45 Закону України “Про Національну поліцію”, яким передбачається внесення змін до підстав застосування поліцейськими електрошокерів.

Читайте також:
Голова патрульної поліції “кіборг” Жуков став на захист арештованого генерала Марченка із підлеглими

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна