ВООЗ попереджає про третю хвилю пандемії в Європі на початку 2021-го, “якщо уряди повторять помилку”

 

У Всесвітній організації охорони здоров’я не виключають третьої хвилі коронавірусу в Європі на початку 2021 року, якщо влада “повторить свою попередню помилку й не вживе заходів, необхідних для запобігання наступній хвилі пандемії”.

Про це в інтерв’ю швейцарським газетам заявив спеціальний посланник ВООЗ із питань подолання COVID-19 Девід Набарро, повідомляє Reuters.

“Уряди проґавили створення необхідної інфраструктури впродовж літніх місяців, після того, як було взято під контроль першу хвилю. Зараз у нас друга хвиля. Якщо вони не створять необхідної інфраструктури, то матимемо третю хвилю на початку наступного року“, – прогнозує Набарро.

Зокрема, представник ВООЗ розкритикував швейцарську владу за те, що не закрила гірськолижні курорти (як це зробила, скажімо, Австрія). “Це може призвести до дуже високого рівня захворюваності й смертей”, – припустив Набарро.

Натомість він схвально відгукнувся про те, які відреагували на пандемію коронавірусу такі держави Азії, як Південна Корея, де станом на листопад-2020 кількість інфікованих відносно низька.

“Люди повністю залучені, вони прийняли правила поведінки, яка ускладнює поширення вірусу. Вони дотримуються безпечної дистанції, носять маски, самоізолюються, коли хворіють, миють руки та поверхні. Вони захищають найбільш вразливі групи”, – зазначив посланник ВООЗ, знову підкресливши, що реакція держав Європи “була недостатньою”.

Читайте також:
В Італії – найбільше смертей від коронавірусу за добу із початку квітня

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна