Австрія повертає жорсткий локдаун, як навесні

 

Канцлер Себстіан Курц оголосив про посилення карантинних обмежень в Австрії та перехід від “часткового” до “повного локдауну”.

“Хоча ніхто й не хоче другого локдауну, але він є єдиним засобом, який, як ми точно знаємо, є дієвим”, – заявив Курц у суботу, 14 листопада, передає “Німецька хвиля“.

Згідно з розпорядженням федерального уряду Австрії, в країні закриють школи та магазини, в яких не продають товари першої необхідності. Також в Австрії цілодобово діятимуть обмеження на вихід з дому. Дозволятиметься лише виходити на роботу, навчання, для задоволення важливих потреб, догляду за іншими людьми та для прогулянок або спортивних вправ на свіжому повітрі. Приватні зустрічі дозволяються лише з партнером чи партнеркою, окремими найближчими родичами чи іншими близькими людьми.

Відкритими залишаються супермаркети, магазини з товарами для дому, аптеки та кіоски.

Школи переходять на дистанційне навчання.

Також, де це є можливим, на підприємствах має відбутися перехід працівників на віддалений режим роботи.

Комендантська година в країні діє з 20:00 до 6:00.

Нові обмеження в Австрії фактично є поверненням у жорсткий весняний карантин. Вони діятимуть із 17 листопада і, попередньо, до 6 грудня включно.

Кількість інфікувань коронавірусом в Австрійській Республіці продовжує зростати, попри “частковий локдаун”, який уряд запровадив на початку листопада. Лікарі застерігають від переповнення відділень інтенсивної терапії у лікарнях.
За даними статистичного ресурсу Worldometers, в Австрії напередодні зафіксували 9586 нових випадків коронавірусної хвороби (15-те місце в Європі) та 53 летальні випадки.
Всього у країні зареєстровано понад 191 тисячу випадків інфікування коронавірусом, 1661 смерть через ускладнення, викликані коронавірусною хворобою, та понад 112,7 тисячі одужалих.

Для порівняння: в Україні за добу зареєстрували 12,5 тис. інфікованих.

Читайте також:
Новий добовий рекорд смертності від COVID-19 у Польщі – 548 осіб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна