У 2020 році ДШВ оновили техніку й озброєння, але не закупили парашути типу “крило”, – генерал Мойсюк

 

Протягом 2020 року в Десантно-штурмових військах відновили та оновили чимало озброєння та військової техніки, але не вдалося закупити допущені до експлуатації парашути типу “крило” українського виробника.

Про це командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ генерал-лейтенант Євген Мойсюк заявив в інтерв’ю виданню “Армія.Інформ”, яке опубліковане в п’ятницю, 20 листопада.

Зі слів командувача, у 2020 року ДШВ зробили крок у розвитку, але не все вдалося.

“Кількість дійсно якісно підготовленого особового складу помітно збільшилась. Відновлено й оновлено чимало озброєння та військової техніки. Важливо, що ми здебільшого позбавилися від старої техніки – того мотлоху, який тільки займав місце в парках та був проблемним, зайвим навантаженням для командирів частин”, – сказав Мойсюк.

Генерал підкреслив, що особисто його не влаштовують темпи та обсяги постачання нової техніки й озброєння, але все ж десантники отримують нову бронетанкову техніку, автомобілі, високоточну зброю, снайперські гвинтівки, БПЛА.

Разом з тим, у 2020 році ДШВ не закупили парашути типу “крило” українського виробника.

“Цей рік не став проривом у забезпеченні Десантно-штурмових військ і взагалі ЗСУ парашутними системами. Хоча я і очікував, що це відбудеться. По-перше, з різних причин не вдалося закупити допущені до експлуатації парашути типу “крило” українського виробника. По-друге, не вдалося до кінця реалізувати нашу дослідно-конструкторську роботу зі створення парашута ДПС-2020, який можна буде виробляти в Україні й постачати в ЗСУ. А втім, маємо надію зробити прорив у цьому питанні в найближчій перспективі”, – сказав командувач ДШВ.

Нагадаємо, що 21 листопада в Україні відзначається День Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Напередодні професійного свята командувач Десантно-штурмових військ генерал-лейтенант Євген Мойсюк нагородив воїнів-десантників, які виконують завдання в районах проведення операції Об’єднаних сил.

Читайте також:
Перед ДШВ можуть стояти завдання щодо окупованих територій, – генерал Мойсюк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна