Путін продовжив контрсанкції проти країн Заходу й України

 

Президент РФ Володимир Путін продовжив до кінця 2021 року так звані контрсанкції проти країн, які перед тим встановили санкції щодо Росії, зокрема і проти України.

Про це в суботу, 21 листопада, повідомило російське державне інформагентство ТАСС.

“Президент Росії Володимир Путін підписав указ про продовження до 31 грудня 2021 року окремих спеціальних економічних заходів проти країн, які встановили санкції щодо РФ”, – передає ТАСС.

Агенція нагадує, що в березні 2014 року у зв’язку з “ситуацією в Україні” (насправді – окупацією Росією українського Криму) Європейський Союз і низка країн, включаючи США, Канаду, Австралію, Японію, Швейцарію, Нову Зеландію, Ісландію почали запроваджувати санкції щодо Росії. Зокрема, з’явилися санкційні списки російських фізичних і юридичних осіб. Обмежувальні заходи передбачали заборону на в’їзд, заморожування рахунків. Крім цього, були введені так звані секторальні санкції: активи компаній, які підпали під них, не заморожувалися, однак накладалися обмеження на середньо- і довгострокове кредитування.

У свою чергу 6 серпня 2014 року президент Путін підписав указ “Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації”. На цій підставі уряд Росії ввів заборону на імпорт з США, Євросоюзу, Норвегії, Австралії і Канади низки продовольчих товарів.

Після того як 22 червня 2015 року країни ЄС продовжили санкції щодо Росії, Путін свої указом продовжив дію ембарго ще на рік. Згодом воно продовжувалося тричі, востаннє – 24 червня 2019 року – до кінця 2020 року.

У червні 2019 року президент країни-агресора продовжив контрсанкції до 31 грудня 2020 року і вніс зміни до норм первісних указів.

Читайте також:
У Сенаті обіцяють зберегти санкції США щодо Росії при новому президенті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна