Кабмін звільнив Ольгу Буславець з посади глави Міністерства енергетики

 

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні 20 листопада звільнив Ольгу Буславець від виконання обов’язків міністра енергетики та захисту навколишнього середовища. Замість неї призначений Юрій Бойко, заступник міністра енергетики.

Про це написав представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан на своїй сторінці в фейсбуці.

За його інформацією, на сьогоднішньому позачерговому засіданні Кабмін прийняв два проєкти постанов щодо таких кадрових рішень:

  • про визнання таким, що втратило чинність, розпорядження Кабінету міністрів України від 3 червня 2020 №604 (про тимчасове покладення виконання обов’язків міністра енергетики на Ольгу Буславець);
  • про тимчасове покладення виконання обов’язків міністра енергетики та захисту навколишнього середовища України Юрій Бойко (заступник міністра енергетики).

Як інформувала “Новинарня“, 16 квітня 2020 року Кабінет міністрів на позачерговому засіданні призначив Ольгу Буславець в.о міністра енергетики та захисту навколишнього середовища.

Ольга Буславець – колишня директорка Директорату енергетичних ринків Мінекоенерго. Її вважають близькою до ДТЕК Ріната Ахметова На посаді вона лобіювала заборону на встановлення наземних сонячних електростанцій, що вигідно олігарху.
За даними “Української правди”, Буславець має добрі стосунки з чинним прем’єром Денисом Шмигалем.

Крім неї, на посаду претендували ще два кандидати – заступник голови Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олег Семінський і колишній директор “Криворіжсталі” і ексголова правління “Нафтогазу” Олег Дубина.

За даними журналістів, Буславець вважалася кандидатурою, незручною для групи “Приват” Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Читайте також:
Голову комісії Міненерговугілля спіймали на хабарі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна