Протитанкові підрозділи ЗСУ провели перевірку на “кримському” напрямку. ВІДЕО

 

На Херсонщині в угрупуванні військ, яке утримує позиції на південному напрямку, за наказом командувача об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва провели перевірку артилерійських протитанкових підрозділів з виконання завдань за призначенням.

Про це в п’ятницю, 20 листопада, інформує пресслужба Командування об’єднаних сил ЗС України.

Воїни-протитанкісти демонстрували на Херсонщині практичні навички розгортання розрахунків до виконання стрільби, які вони вдосконалюють під час щоденних тренувань і навчань.

“Під час перевірки, підрозділ здійснював вихід на рубіж відкриття вогню, облаштування позицій, проведення артилерійської розвідки, наведення гармат за цілевказівками корегувальників, а також дії за ввідними з переходу на різні режими ведення вогню”, – повідомив Наєв.

За його словами, наразі враховувалася не лише злагодженість дій підрозділу, а й послідовність виконання нормативів.

Особливістю цього заходу виявився той факт, що артилерійський протитанковий підрозділ очолює військовослужбовець-жінка, молодша лейтенантка Каріна Н.

“Її правильні та своєчасні команди дозволяли підлеглим діяти впевнено. А це, в умовах дефіциту часу, завжди вирішує успіх операції”, — зазначив командувач.

Він також додав, що завдяки впровадженню принципів гендерної рівності у секторі безпеки та оборони, ставлення до обіймання командних посад жінками дещо змінилося: як у Збройних силах України, так і в суспільстві вже сприймають той факт, що

жінки не тільки можуть проходити військову службу, а й бути командирами підрозділів.

Слова командувача підтвердили й результати перевірки. Завдяки сумлінності й ініціативі командира всі завдання підрозділом були виконані успішно

Нагадаємо, нещодавно на Херсонщині випробували модернізовані ракети для комплексу “Вільха”.

Читайте також:
Мінометні розрахунки під Кримом відпрацювали здійснення маршу та підготовку до стрільби. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна