Українська РСЗВ “Буревій” пройшла вогневі випробування. ВІДЕО

 

“Шепетівський ремонтний завод”, відповідно до спільного рішення з Міноборони, провів випробування новітньої реактивної системи залпового вогню “Буревій”.

Вогневі випробування цієї нової РСЗВ днями пройшли на одному з військових полігонів. Ця система розглядається, як заміна застарілим РСЗВ “Ураган”, які знаходяться на озброєнні Збройних сил України, передає в четвер, 19 листопада, видання Defense Express.

РСЗВ “Буревій” виконаний у калібрі 220-мм та може використовувати всі наявні реактивні снаряди для “Урагану”, а також нові, зі збільшеною з 35 до 65 км дальністю знищення цілей, які розробляються КБ “Південне” у рамках програми “Тайфун-2”.

Нова реактивна система від “Шепетівського ремонтного заводу” оснащена цифровою системою управління вогню, включно із системою обміну інформацією на полі бою.

“Це дозволяє включити “Буревій” у єдиний розвідувально-ударний контур, коли інформація від засобів розвідки, на кшталт БПЛА, у режимі онлайн передається на засоби ураження. Це мінімізує до лічених хвилин час від виявлення цілей до їх знищення”, – пишуть журналісти видання.

“Випробування “Буревію” проходять у максимальний взаємодії з Міноборони, яке зацікавлено у цій машині. Концептуальний підхід у її створенні: максимальна цифровізація, збільшення дальності стрільби, мобільності, а також комфорту та безпеки військових. Нами повністю розроблено та виготовлено весь пакет направляючих та систему наведення. Вони інтегровані на нове високопрохідне шасі, яке надалі буде оснащено повністю броньованою кабіною”, – заявив директор ДП “Шепетівський ремонтний завод” Олег Турінський. 

“Буревій” розміщено на високопрохідному шасі Т815-7Т3RC1 від чеської Tatra з колісною формулою 8х8. Вона належить до останнього покоління військового транспорту цієї компанії та відрізняється надвисоким рівнем прохідності, максимальною швидкістю понад 100 км/год, рівнем економічності та ергономічності.

Фото: Defense Express

“Для Міністерства оборони одним із головних пріоритетів є якісне оновлення Збройних сил України. Зокрема й у питанні далекобійних артилерійських систем, які мають не тільки розширювати дальність дії, але і розміщуватись на сучасних надійних мобільних платформах. Наразі, велика частка таких систем у Збройних силах України все ще розміщено на застарілих радянських машинах, які вже вичерпують свої ресурси”, – коментує заступник міністра оборони України Олександр Миронюк.

За його словами, попри велику кількість замовлень для українського війська, “Кременчуцький автомобільний завод” зараз знаходиться у процедурі банкрутства, відтак, варто знайти альтернативу.

Фото: Defense Express

“У випадку проходження “Буревієм” всіх необхідних випробувань, буде розглянуто питання переходу ЗСУ на нові колісні платформи, які відповідають всім вимогам країн-членів НАТО, з подальшою локалізацією їх виробництва в Україні”, – резюмував Миронюк.

Варто зазначити, що зараз такі системи, як “Град”, “Ураган”, “Смерч”, а також “Вільха”, розміщено на платформах “Урал”, ЗИЛ та МАЗ, які були розроблені у 60-70-х роках та не виробляються в Україні.

“Фактично зараз оборонно-промисловий комплекс України та самі ЗСУ здатні лише підтримувати їх у працездатному стані. Водночас єдиний вітчизняний виробник вантажних автомобілів – КрАЗ, що знаходиться у приватній власності та почав процедуру банкрутства. За весь 2020 рік він зміг реалізувати лише 29 машин. Зараз його майно виставлено на продаж Фондом гарантування вкладів”, – пояснили в Defense Express.

Читайте також:
В Україні успішно випробували ще одну партію термобаричних вогнеметів для ЗСУ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна