На літаку Зеленського встановлять інтернет за понад ₴32 млн

 

Профільний інститут Держспецзв’язку планує укласти угоду на 32,4 мільйона гривень для модернізації супутникового зв’язку в літаку, яким користується президент Володимир Зеленський та інші високопосадовці.

Про це в середу, 18 листопада, поінформувало видання “Наші гроші” з посиланням на опубліковані результати тендеру на сайті держзакупівель Prozorro.

Стартова очікувана вартість робіт складала 38 мільйонів, але під час конкурсу вона знизилась до 32,4 мільйона. Таку суму запропонувала компанія Etihad Airways Engineering LLC (ОАЕ, належить уряду Абу-Дабі). Тендер проводили тричі.

До грудня 2021 року вона повинна модернізувати станцію супутникового зв’язку, яка встановлена на літаку Аirbus 319-115 із заводським номером 3260 та державним і реєстраційним знаками UR-ABA.

Це один із літаків держпідприємства “Україна” Державного управління справами, що забезпечує перельоти глави держави та інших високопосадовців.

Модернізована станція Honeywell JetWave повинна забезпечити доступ до інтернету з використанням швидкісних стандартів Inmarsat Аеrо Global Хрrеss service з максимально можливою швидкістю 50 Мбіт/с. Термін гарантійного обслуговування складає два роки.

Читайте також:
“Візьміть з собою трохи асфальту”: у річницю Революції Гідності активісти відвідають Зеленського в “Феофанії”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна