Суд закрив ще одну справу проти Труханова щодо недостовірного декларування

 

Вищий антикорупційний суд закрив ще одну справу проти міського голови Одеси Геннадія Труханова за декларування недостовірної інформації.

Як передає “Новинарня“, відповідне рішення суд ухвалив у середу, 18 листопада.

ВАКС постановив закрити кримінальне провадження проти Труханова. Так, у провадженні його обвинувачували у недостовірному декларуванні у 2015 та 2016 роках на суму понад 33 млн грн та 18 млн грн.

“Закрити кримінальне провадження про обвинувачення Труханова за ст. 366-1 ККУ. Скасувати арешт накладений суддею Солом’янського райсуду Києва від 17 листопада 2017 року на мобільний телефон”, – зазначила суддя.

Нагадаємо, 5 листопада Вищий антикорупційний суд закрив справу про обвинувачення одеського міського голови Геннадія Труханова у декларуванні недостовірної інформації за 2017 рік, адже Конституційний Суд скасував відповідальність за цією статтею.
У травні 2019 року детективи Національного антикорупційного бюро України завершили розслідування фактів внесення Одеським міським головою Геннадієм Трухановим недостовірної інформації до електронних декларацій за 2015 та 2016 роки.
За даними слідства, міський голова Одеси не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відомості про майно та доходи, власником яких є особа, з якою посадовець упродовж 2015-2016 років був пов’язаний спільним побутом, мав взаємні права та обов’язки. З цією особою підозрюваний перебував в офіційному шлюбі з 1985 по 1997 роки, має двох спільних дітей, одна з яких народилась у 2000 році, тобто після офіційного розірвання шлюбу.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ розпочали у листопаді 2017 року. 11 березня 2019 року меру Одеси повідомили про підозру. Під час досудового розслідування детективи Національного бюро також встановили факти незаконного збагачення Одеського міського голови на суму понад три млн фунтів стерлінгів. Справу за цим епізодом закрито відповідно до рішення Конституційного Суду.

Читайте також:
Труханов утретє переміг на виборах мера Одеси

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна