Ізраїль атакував іранський військовий штаб в аеропорту Дамаска

 

Сирія повідомила про загибель трьох своїх солдатів в результаті ракетної атаки Ізраїлю по пов’язаних з Іраном цілях в Сирії.

Про це в середу, 18 листопада, повідомляє АР.

Зазначається, що Ізраїль провів ракетні удари по по військових цілях, що належить елітним силам Ірану “Кудс” і сирійських збройних силах після того, як ізраїльські військові виявили придорожні бомби вздовж кордону на Голанських висотах.

Офіційний представник ізраїльських збройних сил підполковник Джонатан Конрікус заявив, що удари були завдані по іранському військовому штабу в Сирії в аеропорту Дамаска.

Сирійські державні ЗМІ з посиланням на неназваного військового чиновника заявили, що в результаті обстрілу загинуло троє солдатів і ще одного поранено. Вони також повідомили, що сирійські засоби ППО збили частину ізраїльських ракет до того, як вони вразили ціль.

Як нагадує видання, протягом багатьох років Ізраїль завдав сотні ударів по зв’язаних з Іраном військових об’єктах у Сирії, проте рідко визнає або обговорює такі операції.
Ізраїль вважає Іран своєю найбільшою загрозою і заявляє, що не потерпить створення постійної військової присутності Ірану в Сирії, особливо поблизу її кордонів.

Додамо, що Голанські висоти вже кілька десятиліть залишаються спірною територією на Близькому Сході. Ізраїль захопив її значну частину у Сирії в ході війни 1967 року, а в 1981 році анексував Голани. Світова спільнота, включаючи ООН, вважають Голанські висоти окупованою територією. США в 2019 році стали єдиною країною, що визнала суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами.

Читайте також:
Ізраїль придбав українські радари “Кольчуга-М” для перехоплення сирійських С-300, — ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна