Ізраїль придбав українські радари “Кольчуга-М” для перехоплення сирійських С-300, — ЗМІ

 

Україна поставила на озброєння Ізраїлю мобільну станцію радіотехнічної розвідки “Кольчуга-М”.

Підтвердження цієї інформації офіційними особами Ізраїлю або військовими ще немає.

Ізраїль отримав українську автоматизовану станцію пасивної радіотехнічної розвідки, ключовим завданням якої стане відстеження наземних і мобільних цілей, повідомляє сайт defence-blog.com з посиланням на публікацію ImportGenius.

За допомогою української станції радіотехнічної розвідки ВПС Ізраїлю поставлять під контроль переміщення іранських балістичних ракет в Сирії, а також зможуть відстежити переміщення мобільних комплексів сирійських ППО С-300 “Фаворит”, які зараз є найбільшою небезпекою для ізраїльських ВПС.

До слова, українська станція радіотехнічної розвідки “Кольчуга-М” значно перевершує навіть американські системи “AWACS”, адже дальність виявлення повітряних цілей у неї становить 800 кілометрів, в той час, як “AWACS” обмежується дальністю спостереження в 600 кілометрів.

Жодних офіційних коментарів з боку Ізраїлю поки що не надходило, проте в березні 2018 року повідомлялося про те, що між Ізраїлем і Україною був укладений контракт на купівлю станції “Кольчуга”.

Читайте також:
Нетаньяху став міністром оборони Ізраїлю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна