До кінця січня США скоротять чисельність своїх військових в Афганістані та Іраку

 

Сполучені Штати Америки продовжують скорочувати військову присутність в Іраку та Афганістані.
До 15 січня 2021 року американський контингент у кожній з цих країн налічуватиме 2,5 тис. військових.

Про це заявив в.о. глави міністра оборони США Крістофер Міллер у вівторок, 17 листопада, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“До 15 січня 2021 року наш контингент у Афганістані становитиме 2,5 тис. бійців, наш контингент в Іраку також становитиме 2,5 тис. бійців”, – сказав він журналістам під час брифінгу.

Крістофер Міллер зазначив, що скорочення контингентів – рішення президента США Дональда Трампа, прийняте після консультацій, зокрема з ним і військовим командуванням.

Також шеф Пентагону попередив, що і після цього скорочення військових контингентів у разі активації терористів у Іраку або Афганістані США будуть готові докласти усіх необхідних зусиль, щоб ліквідувати цю загрозу.

Нагадаємо, що в кінці лютого 2020 року США і таліби підписали угоду, згідно з якою американський військовий контингент буде зменшений до 8,6 тис. осіб за 135 днів.
Потім протягом 14 місяців США повністю виведуть свої сили з афганської території.

Читайте також:
Дуда ратифікував військову угоду зі США, яка збільшує американську військову присутність у Польщі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна