Японія проведе Олімпійські Ігри попри пандемію COVID-19

 

Керівник Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах і очільник японського уряду Йосіхіде Суґа домовилися провести Олімпійські ігри в Токіо влітку 2021 року.

Про це в понеділок, 16 листопада, інформує агентство Kyodo News.

Після чотириденних перемовин Суґа та Бах домовились провести заходи у 2021 році. Олімпіада відбудеться протягом 23 липня – 8 серпня, а Паралімпійські ігри – з 24 серпня по 5 вересня.

Глава МОК заявив про впевненість, що глядачі зможуть спостерігати наживо за спортивними змаганнями. Він пообіцяв, що МОК активізує зусилля для забезпечення вакцинацію спортсменів та тих, хто працюватиме на Іграх, “якщо до того часу вакцина буде доступною”.

“На цій зустрічі ми цілком погодились у повній рішучості та впевненості провести Олімпійські ігри у Токіо-2020 та Паралімпійські ігри з великим успіхом влітку наступного року”, – зазначив Бах.

Нагадаємо, у травні МОК заявив про активну підготовку до проведення Олімпіади-2020 у 2021 році, проте розглядався і варіант з її повним скасуванням.

Читайте також:
Японія надасть Україні понад $4 млн на відновлення Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.