Темі Криму присвячено лише 2% із загального потоку українських новин, – медіаексперт

 

Темі тимчасово окупованого Криму присвячені всього 1-2% українських новин із загального потоку.
Українським ЗМІ, які пишуть про Крим, слід шукати джерела інформації на самому півострові і прагнути до балансу у своїх матеріалах, незалежно від очікувань аудиторії.

Про це розповіла український медіаексперт, шеф-редактор видання “Детектор медіа” Наталія Лігачова, передає “Крим.Реалії”.

“Наш моніторинг показує, що Криму присвячені всього 1-2% українських новин із загального потоку. Зрозуміло, що ми дуже обмежені в подачі інформації безпосередньо з півострова, оскільки там не можуть або не хочуть працювати українські журналісти. Це небезпечно, до того ж потрібно отримувати акредитацію у російської влади, деяким забороняють в’їзд. Їхати до Криму і працювати на удачу дуже небезпечно, в будь-який момент журналіста можуть схопити і переслідувати за законами Росії”, – заявила експерт.

Вона зазначила, що на Кримському півострові працюють громадянські журналісти, і багато хто з них вже “схоплений окупаційною владою”.

“Таким чином, Крим все більше відривається від українських реалій і все менше стає цікавий нашій аудиторії. Через обставини ми очікуємо тільки негативних новин звідти, і багато ЗМІ, з огляду на це, задовольняють запит – а це не завжди правда”, – підкреслила Лігачова.

Раніше експерт Кримської правозахисної групи Ірина Сєдова розповідала, що деякі регіональні ЗМІ в Україні рідко висвітлюють тему Криму, що є серйозною проблемою.

Читайте також:
За півтора року кількість новин про України в медіа окупованого Криму зменшилася втричі, – ІМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна