Хворий на COVID-19 Степанов пояснив, чому не має сімейного лікаря

 

Хворий на коронавірус очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що “вирішив пройти весь шлях як звичайний пацієнт”.

Про це він сказав після того, як захворів на COVID-19 і не мав підписаної декларації із сімейним лікарем, інформує “Українська правда”.

“Я вирішив пройти весь шлях пацієнта як звичайний пацієнт. Я зателефонував у наш контакт-центр, тому що в мене немає сімейного лікаря. Які висновки були зроблені з цієї розмови з контакт-центром: нам необхідно щонайшвидше знайти рішення, як підписувати онлайн-декларації з сімейними лікарями”, – розповів Степанов на брифінгу в понеділок, 16 листопада.

Урядовець зазначив, що дав відповідне завдання своїм заступникам, щоби вони пропрацювали це питання.

“Я впевнений, що ми знайдемо рішення. Або це буде онлайн-декларація, або якщо немає сімейного лікаря, і не буде знайдено, як підписувати декларацію, то будь-який пацієнт, будь-який громадянин України повинен бути забезпечений медичною допомогою та медичним працівником, який буде вести його протягом його хвороби на COVID-19”, – сказав Степанов.

Очільник МОЗ уточнив, що досі не підписав договір із сімейним лікарем тому, що його дружина лікарка, докторка медичних наук, “і просто в його родині не було потреби” в сторонньому медикові.

Ексміністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька у березні 2020 року заявляла, що вже 29 мільйонів українців уклали декларації з сімейними лікарями.

Як інформувала “Новинарня“, протягом доби 15 листопада в Україні виявили 9 832 нових випадки коронавірусної хвороби. Водночас одужали 2 753 особи, а від ускладнень померли 94 людини.

Читайте також:
Новообраний мер Конотопа помер від COVID-ускладнень

У Раді зареєстрували постанову щодо скасування “карантину вихідного”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна