Відкат – 10%: контррозвідка затримала на хабарі посадовця ГУРСМЗ ЗСУ

доповнено

Співробітники військової контррозвідки СБ України затримали на хабарі начальника одного з відділів Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України.

Про це йдеться в пресрелізі, який поширив пресцентр української спецслужби в четвер, 12 листопада.

“Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав 400 тисяч гривень з підприємця за внесення змін до деяких технічних умов виготовлення військової продукції. Це “корегування” дозволяло комерсанту фактично гарантувати перемогу в тендерах на поставки такої продукції для Міноборони”, – йдеться в повідомленні.

У СБУ додали, що військовослужбовець “шантажував підприємця” тим, що в разі зволікання з передачею хабаря він прийме рішення на користь конкурентів.

Правоохоронці затримали посадовця ГУРСМЗ 12 листопада в службовому кабінеті під час отримання першої частини неправомірної вигоди у розмірі 100 тисяч гривень, зазначили в СБУ.

У пресслужбі спеціалізованої прокуратури Центрального регіону уточнили, що йшлося про “відкат” у розмірі 10%.

“…Посадова особа вимагала у засновника суб’єкта господарської діяльності неправомірну вигоду у розмірі 10 відсотків від суми договору за внесення змін до технічних умов елементів військової символіки ЗСУ, що дасть можливість підприємству взяти участь у державній закупівлі, очікувана вартість якої складає 4 млн грн”, – розповіли в прокуратурі.

Військове звання затриманого – полковник.

У ході слідчих дій було виявлено документацію, яка свідчить про наміри внести корупційні зміни до технічних умов, та інші докази, що будуть долучені до матеріалів справи.

Триває досудове слідство за ст. 368 Кримінального кодексу України (“Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”). Вирішується питання щодо оголошення фігуранту про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

Як інформувала “Новинарня“, у Харкові голову військово-медичної комісії затримали на отриманні хабара.

Читайте також:
У Львові офіцера з військового вишу затримали на хабарі у $1200

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна