У Мінську помер 31-річний Роман Бондаренко, якого вчора побили невідомі в масках

 

У Мінську помер Роман Бондаренко, якого 11 листопада невідомі особи в масках викрали з так званої “площі Змін”.
Через кілька годин після викрадення 31-річний чоловік із тяжкими тавмами був доправлений до лікарні, але зусилля медиків із порятунку життя виявилися марними.

Сестра Романа підтвердила білоруській службі Радіо Свобода його смерть увечері в четвер, 12 листопада.
Зараз люди приходять на “Площу Змін”, щоб вшанувати пам’ять загиблого.

Телеграм-канали також закликають всіх о 21: 00 запалити свічки у своїх вікнах.

Житель одного з розташованих поруч будинків розповів, як розпочався конфлікт. За його словами, пізно ввечері 11 листопада на “площі Змін”, що у дворі на вулиці Червякова, стався конфлікт між невідомими особами в цивільному та місцевими жителями.

Ці невстановлені особи в масках стали перерізати біло-червоно-білі стрічки у дворі. Після словесного конфлікту особи в масках стали нападати та бити жителів. Близько 22:16 кількох людей вивезли в автобусах, подібних до тих, якими користувалися силовики.

За непідтвердженою інформацією, Бондаренка тримали в Центральному райвідділі міліції Мінська близько 1,5 години.

О 0:05 Роман потрапив до лікарні швидкої допомоги з тяжким набряком мозку, закритою черепно-мозковою травмою, гематомами та іншими ушкодженнями.

За словами лікарів, пацієнта в комі доставили до операційної. Операція тривала кілька годин.

Головне управління внутрішніх справ Мінського міськвиконкому стверджує, що міліція з’явилася на місці подій уже після того, як Бондаренко зазнав травм.
За цими повідомленнями, Романа знайшли у непритомному стані та викликали швидку допомогу. Однак місцеві жителі не бачили машин медиків.

Лідерка опозиції Світлана Тіхановська висловила співчуття рідним Романа Бондаренка.

“Роман Бондаренко був убитий посібниками режиму. Він став невинною жертвою нелюдської системи, яка вважає життя людей витратами влади. Всі ми розуміємо, що на його місці могла опинитися будь-яка мирна людина. Як і мільйони білорусів, я співчуваю родині Романа. Ми не прощаємо цього вбивства. Ми впишемо ім’я роману в історію нової Білорусі як ім’я героя. І ми продовжимо нашу боротьбу, щоб винні понесли відповідальність за злочини і щоб в нашій країні життя людини було святою цінністю, а не предметом садизму над усіма незгодними”, – заявила вона на своєму телеграм-каналі.

Читайте також:
Силовики в Мінську жорстоко розігнали спробу провести “Марш народовладдя”, понад 700 затриманих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна