Пилипа Іллєнка обрали головою правління Української кіноакадемії

 

Колишній голова Державного агентства України з питань кіно та продюсер Пилип Іллєнко  став новим головою правління Української кіноакадемії.

На цю посаду пана Іллєнка обрав оновлений склад правління Української кіноакадемії під час першого онлайн-засідання в четвер, 12 листопада, повідомила Українська кіноакадемія.

“Хочу подякувати колегам за довіру, і сподіваюся, що в цей непростий час ми всі разом докладемо максимальних зусиль для реалізації місії Кіноакадемії, якою є популяризація національного кіно в Україні та за її межами”, – сказав Іллєнко.

Строк повноважень членів та голови правління складає два роки.

У 2018 році головою правління Української кіноакадемії було обрано кінокритика та кінознавця Володимира Войтенка. Наприкінці жовтня 2020 року оголосили оновлений склад наглядової ради та правління Української кіноакадемії. Кіноакадеміки обирали 12 членів правління та 2 змінних члени наглядової ради.
Членами наглядової ради стали Валентин Васянович та Сергій Тримбач. До правління Української кіноакадемії ввійшли: Роман Бондарчук, Сергій Борденюк, Анастасія Буковська, Ірма Вітовська, Володимир Войтенко, Іванна Дядюра, Сергій Зленко, Денис Іванов, Пилип Іллєнко, Геннадій Кофман, Андрій Різоль, Владислав Ряшин, Ігор Савиченко, Валерія Сочивець, Володимир Яценко.

Довідково:
Пилип Іллєнко – продюсер та актор. У 2008-2014 роках був директором ТОВ “Іллєнко Фільм”. З 2014 до 2019 року обіймав посаду голови Державного агентства України з питань кіно. Співзасновник та член правління ГО “Нарешті”, яка займається організацією кінофестивалю “Відкрита ніч”. Продюсер художніх фільмів “Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія” і “Толока”.

Українська кіноакадемія — об’єднання експертів і професіоналів у галузі кіно та кіновиробництва, засноване 2017 року з метою підтримки та розвитку сучасного українського кінематографа.
З 2017 року Українська кіноакадемія проводить щорічне вручення Національної кінопремії “Золота дзиґа”.

Читайте також:
“Знущання з українського кіно”: реакція соцмереж на призначення Кудерчук головою Держкіно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна