У Києві оголосили офіційні результати виборів міського голови та міськради. ВІДЕО

доповнено

Київська міська територіальна виборча комісія в п’ятницю, 6 листопада, оголосила результати виборів Київського міського голови – перемогу здобув чинний мер столиці Віталій Кличко.

Як передає “Новинарня“, за Кличка проголосували 50,52% виборців – 365 161 особа.

Таким чином Віталій Кличко офіційно виграв вибори міського голови Києва в першому турі.

Також, згідно з остаточними результатами від ТВК, за Олександра Попова (“Опозиційна платформа – За життя”) проголосували 68 тисяч 757 киян, Сергія Притулу (“Голос”) підтримали 56 900 виборців, Олексія Кучеренка (ВО “Батьківщина”) – 45 823, Ірину Верещук (“Слуга народу”) – 39 321, Андрія Пальчевського – 38 360.

У виборах міського голови Києва взяли участь 722 805 громадян.

“Я хочу подякувати киянам, які висловили мені довіру і обрали мером у першому турі виборів. Це – велика честь для мене і велика відповідальність. Відповідальність за те, як буде розвиватися наше місто. Та як житимуть його мешканці. Я вдячний усім киянам, які прийшли на дільниці. За кого б вони не голосували. Я і надалі працюватиму заради інтересів усіх киян. Заради перетворень і змін у Києві”, – заявив після оголошення офіційних результатів Віталій Кличко, який очолює місто з 2014 року.

Київська міська територіальна виборча комісія також оголосила офіційні результати виборів до Київської міської ради. До Київради проходять сім партій.

Найбільше мешканці столиці проголосували за “Європейську солідарність” – 20,52%.

Партію Віталія Кличка “УДАР” підтримали 19,98%.

Також у міськраду проходить “Єдність” Олександра Омельченка – 8,74%, “Опозиційна платформа – За життя” – 7,81%, ВО “Батьківщина” – 7,49%, “Слуга народу” – 7,53% та “Голос” – 5,97%.

Прохідний бар’єр не подолали  “Перемога Пальчевського” – 4,56%, “Сила і честь” Ігоря Смешка – 3,31%, “Свобода” – 3,14%, Партія Шарія – 2, 71%, Радикальна партія Ляшка – 0,33% та інші.

Нагадаємо, ще 27 жовтня американський кіноактор і політик, 38-й губернатор штату Каліфорнія, член Республіканської партії США Арнольд Шварценеггер привітав Віталія Кличка з перемогою в першому турі на виборах київського міського голови.
Також Кличка з цієї нагоди привітав шоумен, кандидат від “Голосу” Сергій Притула.

Читайте також:
Кернеса переобрали мером Харкова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна