Байден випередив Трампа також і в Пенсильванії

 

Інфографіка: The Washington Post станом на 16:50 6 листопада 2020

Кандидат від демократів Джо Байден випередив президента-республіканця Дональда Трампа в “хиткому” штаті Пенсильванія – одному з ключових для визначення підсумків президентських виборів.

Станом на 16:40 за київським часом у п’ятницю, 6 листопада, після підрахунку 95% бюлетенів, Байден набирає 3,295 млн голосів, тоді як Трамп – 3,289 млн.

Про це повідомляє видання “Вашингтон пост”.

У разі, якщо Джо Байден утримає в Пенсильванії першість, йому відійдуть усі 20 голосів виборників від цього штату.

Лідер у штаті змінився вранці в п’ятницю за місцевим часом після надходження близько 31 тисячі голосів із Філадельфії.

Як і в Джорджії, Байден почав різко скорочувати відрив та вийшов уперед, коли виборча комісія взялася рахувати бюлетені, що надійшли поштою. Майже 80% “поштових” голосів – за Байдена. (Цього року через епідемію коронавірусу кількість голосів, поданих поштою, значно більша, ніж зазвичай.)

Із голосами Джорджії та Пенсільванії і Джорджії (а такж Невади й Аризони) демократ Байден має набрати 306 голосів виборників. Тоді як для обрання президентом достатньо 270 голосів.
Утім, не всі виборники 14 грудня можуть обов’язково проголосувати саме за того кандидата, який набрав більшість голосів у їхньому штаті.

Чергові вибори президента США відбулися 3 листопада 2020 року.
При цьому рекордна частина американських виборців проголосували поштою та достроково особисто (близько 100 мільйонів).
Оскільки президента США визначають не прямим голосуванням, а через виборників, то ключове значення має перемога кандидатів у так званих “хитких” штатах, або штатах-“гойдалках” (swing state, battleground state) – це штати США, де кандидати від Демократичної та Республіканської партій мають приблизно рівні шанси бути обраними.
Аналітики визначили такі хиткі штати: Айова, Вірджинія, Вісконсин, Міннесота, Мічиган, Невада, Нью-Гемпшир, Огайо, Пенсильванія, Північна Кароліна, Флорида.

Читайте також:
У США після виборів зросла кількість інфікованих коронавірусом до понад 120 тисяч за добу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна