Штраф за відсутність маски виписуватимуть одразу, – Степанов

 

В Україні можуть запровадити штраф за перебування у громадських спорудах і транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, його виписуватимуть одразу на місці порушення.

Про це на брифінгу в четвер, 5 листопада, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає “Укрінформ”.

“Законопроєкт передбачатиме конкретний штраф за неносіння масок від 170 до 255 гривень. Причому протокол про штраф складатимуть одразу на місці, а не так, як було раніше, коли складали протокол, передавали його в суд, а суд потім вирішував накладати штраф чи ні. Через це у нас менш як 5% чи менше ніж 3% були застосовані штрафні санкції як до громадян, так і для організацій”, – сказав Степанов.

Він зазначив, що це буде такий же механізм, як і при порушенні правил дорожнього руху. Штраф можуть накладати працівники Нацполіції, епідемічного контролю, органів місцевого самоврядування.

“Я дуже вдячний народним депутатам, що вони підтримали цей законопроєкт, і зараз розраховую на його ухвалення в сесійній залі Верховної Ради. Нам це необхідно”, – додав Степанов.

Нагадаємо, 3 листопада Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт, що передбачає встановлення штрафів для підприємств, підприємців, установ та організацій, які  здійснили допуск людини під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту.

Читайте також:
COVID-19 в Україні: за добу діагностували понад 9800 нових інфікувань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна