В Ужгороді всі COVID-лікарні заповнені на 100%

 

В Ужгороді ситуація з коронавірусом критична – усі лікарні в місті заповнені на 100%, і незабаром хворих ужгородців не зможуть прийняти в лікарнях, що знаходяться в зоні допустимої 60-хвилинної зони.

Про це голова Закарпатської ОДА Олексій Петров заявив на брифінгу в середу, 4 листопада.

“В Ужгороді ситуація з коронавірусом критична. У місті заповнені усі медзаклади, які приймають ковідних хворих. Додаткових місць, які виділили в Ужгородській міській лікарні, вистачило на два дні. На сьогодні ужгородців з ковідом, котрі потребують госпіталізації, приймають в Мукачеві, Сваляві та Виноградові. Але ми зараз входимо в такий пік, що навіть не зможемо виконати критерії МОЗу щодо доставки хворого в інший заклад в межах 60 хвилин”, – цитує Петрова “Укрінформ”.

Також голова ОДА зазначив, що на Закарпатті сьогодні із 285 інфікованих в області – найбільше ужгородців. Також половина з померлих від ковіду в області за минулу добу (а це загалом 6 осіб) – ужгородці.

Голова пояснив, що розуміє прохання підприємців щодо пом’якшення карантинного режиму в Ужгороді, але водночас “немає жодних аргументів для цього через наявну епідситуацію в місті”.

Нагадаємо, що за минулу добу виявлено 9 524 випадки зараження коронавірусом. За весь час пандемії в країні коронавірусом заразилося 420 617 осіб, з них одужали вже 176 404, померла 7731 людина.

Читайте також:
Комендантська година й “карантин вихідного”: в Україні хочуть посилити COVID-обмеження, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна