ТКГ затвердила чотири нові ділянки розведення на Донбасі. КАРТА

 

Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на сході України затвердила нові ділянки на лінії розмежування на Донбасі, де невдовзі може відбутися розведення військ.

Про це в середу, 4 листопада, повідомив т.в.о. Командувача Операції Об’єднаних сил, генерал-майор Віктор Ганущак під час брифінгу в Бахмуті на Донеччині, інформує “Вільне радіо”.

“За результатами зустрічі ТКГ погоджено чотири ділянки розведення сил і засобів. Мова про Григорівку, Слов’яносербськ, Петрівку і Нижньотепле”, – зазначив Ганущак.

Ділянки Петрівка, Слов’яносербськ та Нижньотепле розташовані на Луганщині, між ділянками, де вже розвели війська — Золоте і Станиця Луганська.

Інша ділянка, Григорівка, знаходиться на Донеччині (на Приазов’ї) між Старогнатівкою та Чермаликом.

Проте точну дату, коли планують проводити чергове розведення, Ганущак не озвучив.

“Щодо дати, то сказати не маю можливості, але ділянки ми готуємо до розведення”, – додав генерал.

За даними штабу ООС, на ділянках, де розвели війська ще в 2019 році, наразі спокійно.

“Ситуація після розведення ділянок біля Станиці Луганської, Золотого і Петрівського загалом залишається стабільною та контрольованою. Там на сьогодні працюють представники місії ОБСЄ, представники СЦКК, які слідкують за ситуацією, яка там відбувається”, – зазначив т.в.о. Командувача Операції Об’єднаних сил.

Нагадаємо, 9 листопада 2019 року за присутності СММ ОБСЄ після семи діб тиші відбулося дзеркальне розведення сил і засобів на ділянці №3 в районі Богданівка-Вікторівка-Новопетрівське.
Розведення військ у районі Золотого, на ділянці №2, відбулося 29 жовтня, у Станиці Луганській на ділянці №1 – 26 червня 2019 року.
Вперше угоду про відведення військ і озброєнь у трьох зонах безпеки – біля Станиці Луганської, Золотого і Петрівського – було підписано на переговорах ТКГ в Мінську ще 21 вересня 2016 року. Угода передбачала відведення по 1 кілометру з кожної зі сторін.
У 2016 році часткове розведення сил відбувалося в районах Золотого і Петрівського на Донеччині. Однак у 2017-му сторони повернулися на більш вигідні позиції.

Читайте також:
Українська делегація в ТКГ відреагувала на поранення українського війського на Донеччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна