“Сильніше за Кернеса”: у США до Конгресу обрали політика, який помер від коронавірусу місяць тому

 

Вибори до Палаті представників Конгресу США в штаті Північна Дакота виграв політик, який місяць тому помер від коронавірусних ускладнень.

Як повідомляє Politico, 55-річний республіканець Девід Андал (David Andahl) помер ще 5 жовтня, про це інформували ЗМІ, але не було можливості видалити його ім’я з бюлетеня для голосування на виборах 3 листопада.

Досвідчений держслужбовець був госпіталізований після того, як заразився COVID-19 під час проведення виборчої кампанії в окрузі Бісмарк.

Округ обирає до нижньої палати Конгресу двох представників, і Девід Андал отримав майже 36% голосів, перемігши разом з іншим кандидатом Дейвом Нерінгом.

Північна Дакота лідирує в США за кількістю нових випадків коронавірусу на 100 тисяч осіб.

“Демократи по всій країні вважали, що абияка політика Білого дому щодо пандемії коронавірусу зашкодить шансам республіканців на виборах, але були приголомшені, коли прогнозована “блакитна хвиля” не стала реальністю”, – пише Politico.

Як відомо, наразі Демократична партія зберігає контроль над Палатою представників, але її плани щодо нарощення більшості не справджуються.
Згідно з поточними даними, до нижньої палати проходять 186 демократів (-4) і 175 республіканців (+4).

Нагадаємо, 3 листопада громадяни США обирали президента Сполучених Штатів на наступні чотири роки, а також Палату представників у повному складі, третину Сенату, губернаторів 13 штатів та інших представників органів місцевої влади.

Читайте також:
Трамп неочікувано перемагає в більшості “хитких” штатів, – ЗМІ

У США сенатором уперше обрали відкритого трансгендера

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна