Польща встановила новий антирекорд поширення COVID-19

 

За добу 30 жовтня в Польщі зафіксували 21 897 нових випадків інфікування коронавірусом, що є черговим рекордом виявлення хворих на COVID-19 від початку пандемії.

Про це у твіттері повідомило МОЗ Польщі.

За минулу добу найбільше інфікованих виявлено у Мазовецькому воєводстві (Варшава) – 3138 випадків та Великопольському воєводстві (Познань) – 2329.

За добу в Польщі померли 280 пацієнтів. Безпосередньо від COVID-19 померла 41 особа, ще 239 – від інших хвороб, ускладнених коронавірусною інфекцією.

Загальна кількість інфікованих у Польщі від початку епідемії становить понад 362 тисячі, більше як 5,6 тисячі померли. Вилікувалися понад 140 тисяч осіб.

У лікарнях Польщі наразі перебувають 16 144 особи – на 1513 осіб більше, ніж напередодні.

Підключено до апаратів ШВЛ 1305 особи з коронавірусною інфекцією, що на 51 більше, ніж день тому.

Станом на 31 жовтня вся Польща перебуває в “червоній” зоні з жорсткими обмеженнями, зокрема забороною масових зібрань більш як по п’ять осіб.
По всій Польщі уряд країни створює додаткові тимчасові лікарні для пацієнтів із COVID-19. Тимчасова лікарня почала функціонувати на Національному стадіоні у Варшаві.

У ці дні різко зростають показники поширення коронавірусу в багатьох країнах Європи. Зокрема, вищі цифри, ніж у Польщі – у Франції (+47,6 тис. за позаминулу добу), Італії (+26,8 тис.), Іспанії (+23,5 тис.), Великій Британії (23 тис.), Бельгії (+21 тис.).

Читайте також:
У Варшаві 100 тисяч людей протестували проти рішення суду про обмеження абортів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна