Кожен п’ятий офіцер продовжив військову династію: у ХНУПС відбувся випуск лейтенантів льотного факультету. ФОТО

 

У Харківському національному університеті Повітряних сил імені Івана Кожедуба відбувся випуск понад 100 лейтенантів льотного факультету, які навчалися за чотирма спеціалізаціями.

Урочистий захід пройшов в головному корпусі на плацу університету в п’ятницю, 30 жовтня.
Близько 120 випускників, які успішно завершили навчання на льотному факультеті вишу, здобули освітньо-кваліфікаційний рівень “магістр”, передає пресслужба ХНУПСу.

Як і в минулому році, випускники університету завершили навчання з досвідом керування бойовими, а не навчальними літаками і вертольотами.

“Випускники льотної спеціалізації успішно опанували техніку пілотування бойовими літаками та самостійно виконували пуски керованих ракет по цілях. 41 лейтенант отримав класну кваліфікацію – ІІІ клас, що значно перевищує показники минулих років, а 4 лейтенанта – золоту медаль та диплом з відзнакою. Кожен п’ятий молодий офіцер є продовжувачем військової династії“, – повідомили в пресслужбі ХНУПС.

Фото: пресслужба ХНУПС

Привітав молодих офіцерів Командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-полковник Сергій Дроздов.

“Незабаром ви прибудете в авіаційні частини та зміцните боєготовність Повітряних сил, подальший розвиток яких є одним із пріоритетів оновлення українського війська. Впевнений: ви зробите все для підвищення авторитету і бойової слави Збройних сил”, – зазначив у промові генерал-полковник Сергій Дроздов.

Фото: пресслужба ХНУПС

Він також додав, що нинішні випускники пройшли поглиблену практичну підготовку на базі різних авіаційних військових частин Повітряних сил під керівництвом досвідчених льотчиків-інструкторів.

Окрім цього, генерал-полковник Сергій Дроздов вручив медаль “За військову службу” лейтенанту Андрію Солодовнику, який проявив відвагу і мужність під час бою 22 січня 2015 року у складі зведеного загону Повітряних сил на позиції “Зеніт”.

За досягнення високих особистих показників в опануванні спеціальності, зразкову дисципліну і бездоганне виконання військового обов’язку масштабованою копією відзнаки льотного братерства “Меч дружби” нагороджено випускника льотного факультету лейтенанта Сергія Андрєєва.

Фото: Армія.Інформ

Присутні хвилиною мовчання вшанували полеглих у катастрофі літака Ан-26Ш на Харківщині.

Читайте також:
Катастрофа Ан-26: відсторонений начальник ХНУПС генерал Турінський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна