На Вінниччині незаконно рубали ліс на землях оборони, – СБУ

 

Служба безпеки України звітує, що задокументувала у Вінницькій області факти незаконної вирубки лісових насаджень на території, яка належить Міністерству оборони України.

Про це йдеться у пресрелізі силового правоохоронного відомства в п’ятницю, 30 жовтня.

За даними досудового розслідування, посадовці військового лісгоспу, у тому числі головний інженер, налагодили схему нелегального продажу цінних порід дерев з території відомчого об’єкту.

“Для проведення оборудки фігуранти вносили недостовірні відомості до звітної документації щодо кількості і санітарного стану деревини. Необліковану лісосировину вони реалізовували представникам місцевих комерційних структур”, – інформують у пресцентрі СБ.

У відомстві кажуть, що що протиправна діяльність посадовців призвела до збитків держбюджету на суму понад 260 тисяч гривень.

Наразі головному інженеру лісництва та його підлеглому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудок.

Читайте також:
На Житомирщині незаконно рубали ліс на землях оборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна