На Житомирщині незаконно рубали ліс на землях оборони

 

На Житомирщині правоохоронці зупинили незаконну вирубку лісу на 137 гектарах земель оборони.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 3 вересня, інформує військовий прокурор Центрального регіону Олег Сенюк.

Зазначається, що за позовом військової прокуратури Житомирського гарнізону Господарський суд Житомирської області заборонив державному підприємству вести лісове господарство та використовувати насадження на землях Міністерства оборони України загальною площею 137, 4 гектарів.

“Ділянка на території Житомирського району була надана для розміщення та постійної діяльності Збройним силам України і перебуває на обліку у Квартирно-експлуатаційному відділі міста Житомир, тобто її постійним користувачем є Міністерство оборони України“, – написав Сенюк.

У ході судового розгляду встановили, що ці землі були неправомірно включені до акту прийому-передачі цілісного майнового комплексу військового лісгоспу із відання Міністерства оборони України до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів. Через це з 2013 року реорганізований військовий лісгосп, який вибув із оборонного відомства, продовжував незаконне ведення лісового господарства на території військової частини.

Військові прокурори захистили інтереси держави у суді і зупинили незаконну вирубку дерев та використання 137,4 гектарів лісового фонду на землях оборони.

Як інформувала “Новинарня“, на Волині попався хабарник з військового полігону, який “продавав” вирубку лісу.

Читайте також:
Рябошапка підписав наказ про звільнення Матіоса

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна