Україна в ТКГ до 4 листопада має представити “дорожню карту врегулювання” щодо Донбасу

 

Українська сторона в Тристоронній контактній групі має представити до 4 листопада свій варіант “плану дій” щодо інтенсифікації процесу мирного врегулювання на Донбасі.

Про це за підсумками засідання ТКГ у форматі відеоконференції в середу, 28 жовтня, повідомив речник української делегації Олексій Арестович.

Він нагадав, що 16 вересня 2020 року російська сторона заблокувала роботу трьох з чотирьох підгруп в рамках ТКГ.

Повноважний представник ОБСЄ посол П’єр Морель заявив, що “справа полягає в базисі переговорів”, який би дозволив зрушити вперед процес виконання домовленостей, досягнутих на вищому рівні в рамках нормандського формату.

“Завдяки ініціативі української делегації таким базисом була визнана пропозиція Кравчука створити під егідою ОБСЄ “План дій”, що враховує найперше безпекові та гуманітарні питання”, – написав Арестович на сторінці у фейсбуці.

Про створення “дорожної карти” з врегулювання ситуації на Донбасі повідомив і представник Росії в ТКГ Борис Гризлов.

“Після тривалих спроб ухилитися від роботи над дорожною картою, Київ нарешті взяв зобов’язання в тижневий термін подати свій проєкт дорожньої карти з усіх питань, порушених у пропозиціях окремих районів Донецької та Луганської областей. Таким чином можуть бути створені умови для виходу з глухого кута в переговорах”, – цитує Гризлова агенство ТАСС.

Постпред РФ у ТКГ також апелював до попередніх результатів місцевих виборів в Україні. З його слів, в Україні “росте підтримка” тих політичних сил, які виступають за “діалог з республіками Донбасу”.

“Попередні результати виборів в Україні показали зростаючу підтримку тих політичних сил, які вимагають від влади вступити в діалог з Донецьком і Луганськом”, – сказав він та закликав “київську владу прислухатися до виборців”.

За інформацією Олексія Арестовича, наступне засідання ТКГ заплановано в період з 5 по 10 листопада.

Читайте також:
Росія не розблокує переговорний процес після місцевих виборів в Україні, – Кравчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна