Уряд зняв карантинні обмеження на зарплати у держкомпаніях

 

Кабінет Міністрів України з жовтня 2020 року зняв обмеження на зарплати керівників, членів виконавчих органів і винагороди членам наглядових рад державних компаній, що були запроваджені через введення в Україні карантину, пов’язаного з пандемією COVID-19.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в постанові уряду від 26 жовтня.

“Встановити, що у жовтні 2020 року і в подальшому розмір зарплати керівників, членів виконавчих органів і винагороди членів наглядових рад суб’єктів господарювання державного сектору економіки визначаються відповідно до умов контрактів”, – зазначено в документі.

При цьому, як уточнили в уряді, обмеження, за якими керівники держпідприємств не можуть отримувати щомісяця більше, аніж 1,25 млн грн, зберігаються.

Верховна Рада 13 квітня ухвалила закон про внесення змін до держбюджету, яким, серед іншого, обмежила грошове забезпечення працівників бюджетних установ десятьма мінімальними зарплатами. Тобто, 1 квітня і до кінця карантину заробітні плати в державному секторі не мали перевищувати 47,2 тис. грн.

Це обмеження мало діяти на час карантину, однак період дії карантину уряд постійно продовжував. Тому28 серпня Конституційний Суд визнав обмеження розміру зарплат у державних структурах, яке уряд запровадив на час карантину, неконституційним.

Нагадаємо, наприкінці серпня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що рішення про обмеження зарплат у державному секторі на час карантину негативно впливає на менеджерський кадровий потенціал.

Читайте також:
“Слуга народу” пропонує відкласти підвищення “мінімалки” до кінця 2021 року

“Розрив 3+ рази”: оприлюднено рейтинг найбагатших і найбідніших регіонів України за доходом на одну особу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна