Баканов доповів Венедіктовій про боротьбу з корупцією: 143 посадовця звільнили з посад

 

З початку року за матеріалами Служби безпеки України розпочато 510 кримінальних проваджень про вчинення злочинів, пов’язаних з корупцією.

Про це повідомив голова СБУ Іван Баканов під час наради в офісі генерального прокурора, передає пресцентр української спецслужби в середу, 28 жовтня.

Так, 679 особам повідомлено про підозру. За корупцію засуджено 104 особи, 143 посадовця звільнено з посад.

“Випадки системного руйнування корупцією владних структур є загрозою національній безпеці. І власне, саме таким випадкам протидіє Служба безпеки. Це конкретні розслідування за матеріалами СБУ, які доходять до обвинувальних вироків. По них є цілком прикладні санкції – звільнення з посад і позбавлення волі”, – цитує Баканова його пресслужба.

За словами очільника СБ, найбільшу кількість корупційних правопорушень за матеріалами Служби безпеки виявлено саме в органах влади різних рівнів.

Зокрема, йдеться про 212 кримінальних проваджень і 269 оголошених підозр із загальної кількості. Серед них – підозру повідомлено колишньому голові Кіровоградської ОДА за вимагання хабаря у розмірі 1,3 млн. гривень, окремо ліквідовано масштабну схему з видачі незаконних дозволів у ДАБІ, яка функціонувала роками.

Також значна кількість корупційних злочинів виявлена у правоохоронних і контролюючих органах. За цим напрямом за матеріалами СБУ розпочато 208 кримінальних проваджень, 268 особам повідомлено про підозру. Загалом з початку року знешкоджено шість організованих злочинних угруповань у правоохоронних органах.

Окрім того, за дорученням президента Служба безпеки спільно з іншими правоохоронними органами протидіє випадкам корупції на митному кордоні, у незаконній вирубці лісів та у габаритно-ваговому контролі на дорогах. Щодо останнього, виявлено корупційні схеми з боку нинішніх посадовців Укртрансбезпеки та розтрату бюджетних коштів у розмірі 100 млн. гривень на закупівлі габаритно-вагових комплексів у 2018 році.

Читайте також:
Ховали хабар у холодильнику: СБУ ліквідувала корупційну схему серед керівництва УЗ

СБУ проводить слідчі дії на Одеській митниці через “масштабну корупційну схему”

СБУ звітує про ліквідовану корупційну схему в “оборонці”. Фігурує ексзаступник міністра

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна