СБУ звітує про ліквідовану корупційну схему в “оборонці”. Фігурує ексзаступник міністра

 

Контррозвідка Служби безпеки України викрила механізм привласнення бюджетних коштів під час виконання державного оборонного замовлення.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 22 січня, інформує пресцентр СБУ.

Зазначається, що, за інформацією спецслужби, протягом 2017-2019 років власник одного з чернігівських комерційних підприємств уклав два договори з Міноборони загальною вартістю понад 100 мільйонів гривень.

“Один з контрактів передбачав поставки пристроїв для систем захисту бойових гелікоптерів. За сприяння колишніх військових високопосадовців, у тому числі одного з заступників міністра, він значно завищив вартість продукції військового призначення”, – йдеться у повідомленні.

Частину перерахованих МО коштів підприємець через низку підконтрольних підприємств перевів у готівку через проведення фіктивних безготівкових операцій.

“Виведені у “тінь” гроші були привласнені учасниками оборудки. За попередніми підрахунками сума збитків, завданих зловмисниками державному бюджету, становить понад 32 мільйони гривень”, – інформує СБ.

У спецслужбі наголошують, що серед фігурантів справи є один діючий співробітник Міноборони.

У ході проведення низки санкціонованих обшуків у військових підрозділах відповідальних за закупівлю продукції, зокрема Києві, Харкові та Чернігові правоохоронці вилучили фінансову та платіжну документацію, печатки комерційних структур, задіяних у протиправних оборудках.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 5 ст. 191: привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Читайте також:
Рябошапка змінив прокурорів, які розслідували розкрадання в “оборонці”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна