Сєвєродонецький “Азот” відновлює випуск медичного кисню

 

На Сєвєродонецькому об’єднанні “Азот” триває підготовка до випуску кисню медичної якості.

Про це у вівторок, 27 жовтня, повідомили в пресслужбі підприємства.

“Підприємство підготувало і подало до Державного експертного центру Міністерства охорони здоров’я пакет документації, необхідної для відновлення виробництва медичного кисню”, – заявив голова правління ПрАТ “Сєвєродонецьке об’єднання Азот” Леонід Бугайов.

За його словами, усі організаційні питання, пов’язані з дозволами, повинні бути вирішені максимально швидко. У регіоні непроста епідемічна ситуація з COVID-19, відтак, медичний кисень сьогодні дуже потрібен лікарням та медичним центрам.

Сєверодонецький “Азот” вже отримав ліцензію від Державної служби України з лікарських засобів на виробництво і продаж медичного кисню.

Виробничі потужності цеху розділення повітря здатні виробляти 500 кубічних метрів на годину кисню медичної якості.

Кисень є одним з побічних продуктів виробництва азотних добрив. Завдяки тому, що на Сєвєродонецькому “Азоті” навесні було відновлено повний виробничий цикл з випуску мінеральних добрив, сьогодні підприємство має технологічну можливість виробляти кисень медичної якості.

Довідково:
ПрАТ “Сєвєродонецьке об’єднання Азот”  – одне з найбільших українських хімічних підприємств, з 2011 року входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF.
Основний напрямок роботи підприємства – виробництво мінеральних азотних добрив. У 2019 році підприємство випустило 384,09 тис. тонн мінеральних добрив. Зокрема аміачної селітри – 371,66 тис. тонн, аміаку водного технічного – 1,65 тис. тонн, КАС (карбамідо-аміачна суміш) – 10,78 тис. тонн. Також в 2019 році об’єднання випустило 296,2 тис. тонн неконцентрованої азотної кислоти.

Group DF – диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений у низці країн Європи та Азії. Зокрема, Group DF – один з найбільших на території Східної Європи інвесторів у газорозподільну, хімічну, титанову і портову галузі.
Група також розвиває бізнеси у сферах сільського господарства, медіа. Засновник і власник Group DF – український бізнесмен Дмитро Фірташ.

Як інформувала “Новинарня“, 571 мільйон гривень субвенції було перераховано в регіони для забезпечення киснем ліжок в опорних лікарнях, де приймають хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19.

Читайте також:
Із Фонду боротьби з COVID-19 не закупили жодного апарату ШВЛ, – голова Рахункової палати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна