COVID-19 в Україні: додаткові ліжка розгорнуть у немедичних закладах Києва, Одеси та Донеччини

 

Через поширення коронавірусу в Україні уряд працює над розгортанням ліжок у немедичних закладах у Києві, Одесі та на Донеччині.
Крім того, 571 мільйон гривень субвенції було перераховано в регіони для забезпечення киснем ліжок в опорних лікарнях, де приймають хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19.

Про це йшлося в понеділок, 19 жовтня, на селекторній нараді щодо запобігання поширенню та подолання наслідків коронавірусу в Україні, що відбулася під головуванням президента Володимира Зеленського.

“Додатково проведено інвентаризацію ліжок інститутів Національної академії медичних наук та лікарень “Укрзалізниці”. Міністерство охорони здоров’я розглядає ці ліжка для використання в ургентних ситуаціях”, – інформують у пресцентрі ОПУ.

Міністерство охорони здоров’я доповіло, що проводить ліцензування підприємств, які виробляють необхідний кисень для забезпечення лікарень. Нині в Україні 15,5 тис. ліжок у лікарнях забезпечені киснем, майже 7,5 тис. – вільні.

“Мене турбує високий показник завантаженості ліжок у медичних закладах. Цього місяця Національна служба здоров’я України законтрактувала додатково 23 лікарні. За умови зростання кількості хворих ми маємо бути впевнені, що є достатньо ліжок, забезпечених киснем, у лікарнях”, – цитує Зеленського його пресслужба.

Президент також наголосив, що вимагає розробки програми страхування лікарів від COVID-19.

Як інформувала “Новинарня“, 18 жовтня в Україні лабораторно підтвердили 4 766 нових випадків коронавірусної хвороби. При цьому, за результатами повторних лабораторних досліджень, за добу одужали 1 112 осіб. Від ускладнень померли 66 людей.

Читайте також:
В Україні планують створити штаб для боротьби з COVID-19, який очолить Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна